נמאס לכם לעבוד בשביל הבוס, החלטתם להפוך את הידע והניסיון לעסק עצמאי משלכם,
אבל איך בונים נכון את העסק כבר היום, בלי שום ניסיון קודם?
יותר ויותר שכירים ויזמים מבינים שכדי לבנות עסק מצליח שמייצר רווחים כבר בהתחלה, חייבים לעבוד נכון. ומכיוון שכל החלטה בשלב שלפני הקמת העסק קריטית לצמיחה העסקית שתרצו לייצר בהמשך, מומלץ להשקיע בייעוץ מקצועי כבר בשלב ההקמה.
איך ייעוץ להקמת עסק תורם להצלחה?
אפשר לנסות להקים עסק בשיטת "מצליח". ואז או שזה יצליח, או שלא... ומכיוון שבישראל 75% מהעסקים הקטנים נסגרים תוך חמש שנים מיום פתיחתם, הדרך הכי בטוחה לוודא שהעסק שלך יצליח עוברת דרך השקעה חכמה בייעוץ להקמת העסק, כבר בשלב ההקמה.
מה כולל תהליך הייעוץ?
מיקוד עסקי: שלב המיקוד העסקי מספק את המענה הדרוש לשאלות מרכזיות, כגון: מטרת העסק, קהל היעד, כוחות השוק, שם העסק, סל המוצרים והשירותים, מיקום, ציוד נדרש, השקעה ראשונית, מיפוי משאבים אישיים, ועוד.
תכנית עסקית: האם לעסק יש פוטנציאל להצליח? על בסיס המידע שנאסוף בשלב האפיון נוכל לבנות תוכנית עסקית, שתצמצם את הסיכונים, תגבש את ההיתכנות העסקית ותיצור את תמונת העתיד של העסק.
רישום ברשויות: החוק במדינת ישראל מחייב לרשום כל עסק חדש בשלוש הרשויות: מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי. יחד, על בסיס צפי המכירות נקבל את ההחלטה, האם לפתוח עוסק זעיר/פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ.
חשבון בנק לעסק: אחת הטעויות הנפוצות של בעלי עסקים קטנים היא שהם מנהלים את פעילות העסקית דרך חשבון הבנק הפרטי. התוצאה: היעדר מידע מדויק לגבי מצב החשבון ותזרים המזומנים. רצוי לפתוח חשבון בנק לעסק בנפרד מחשבון הבנק הפרטי של הבעלים.