אודות

"אמונה היא לעשות את הצעד הראשון גם כשאינך רואה את התמונה כולה..."
 מרטין לותר קינג

נעים להכיר, שלומית להב


יועצת ארגונית ועסקית, מנחת קבוצות, בעלת תואר MBA. במנהל עסקים. 
אני מלווה ארגונים ועסקים בתהליכי שינוי, התייעלות ופיתוח ההון האנושי.  
במהלך שני עשורים מילאתי מגוון תפקידי ניהול ואדמיניסטרציה בארגונים. 
בעשור האחרון אני יועצת לארגונים במסגרת החברה שהקמתי. 
השילוב בין היכרותי את הארגונים מבפנים ומבחוץ מהווה ערך מוסף ויתרון משמעותי     
עבור לקוחותיי: אני מכירה מקרוב את התהליכים, את הקונפליקטים ואת הצרכים, גם של 
ההנהלות וגם של העובדים, ומצליחה לחבר, למנף ולרתום ליצירת הצלחה מירבית  בתהליכים.

איך הכול התחיל?

בפעם הראשונה שעליתי על המגרש הייתי בת 12 ומה שעמד נגד עיני היה דבר אחד בלבד: הניצחון!
המקום - חולון, המגרש - תחרויות הפינג פונג העירוניות, והניצחון... כן! כבשתי את המקום השני. 

אבל מה שהיה חשוב הרבה יותר זה מה שלקחתי מהמשחק להמשך חיי.
בכל פעם שאני מתחילה תהליך ארגוני או עסקי 5 הכללים לניצחון שלמדתי בתחרויות האליפות בילדות עומדים מול עיני. 

כלל 3 - הרמוניה 

בניצחון במשחק לא התמקדתי רק במספר הנקודות שהצלחתי לייצר מול היריב, אלא במשך הזמן ששנינו הצלחנו לשחק עם הכדור מבלי שאף אחד מאיתנו יפסל.

מרגע שהבנתי שיש לנו מטרה משותפת - לשלוח את הכדור לצידו השני של השולחן, מבלי שייתקע ברשת וייפול, האתגר שלי היה להתמקד בכדור ולהיכנס לראש של היריב כדי לנבא את המהלך הבא שיעשה מולי.

עבודתי עם ארגונים היא מסע משותף המבוסס על הדדיות ושיתופיות, כשמטרת העל להגיע יחד לקו הגמר בדרך הכי מדויקת, אפקטיבית וחווייתית. אותה חשיבת WIN - WIN שרכשתי במגרש משרתת אותי גם היום: כל מי שעובד איתי יודע שבתהליכים ארגוניים אין צדדים, כולנו בסירה אחת ולכולנו מטרה אחת: להגיע לניצחון בצורה המיטבית.

כלל 2- דיוק, רגישות וקבלת החלטות

המשחק דורש דיוק ורגישות. בכל חבטה בכדור נדרשתי לקבל החלטה, האם להגיב באופן חזק ולהנחית את הכדור, או להגיב באופן חלש בכדי לגרום לכדור להגיע לצד הקרוב לרשת, או אולי להבחין שהמתמודד מולי נמצא בצדו הימני של השולחן ובשברירי שניה לשלוח את הכדור לצידו השני של השולחן, ואפשרות נוספת הייתה לשחק מולו באופן שוטף ללא ניסיונות הטעיה. שם במגרש פיתחתי את היכולת לזהות דברים מראש.

כיום, בעבודתי עם ארגונים היכולת לזהות ולאפיין, בצד הרגישות לאנשים, לצרכים ולפוליטיקה הארגונית, כדי לקבל את ההחלטות הנכונות למשחק ולשחקנים הם כלים מרכזי להצלחה.

כלל 1- הגשת הפתיחה קובעת

שם המשחק הוא תחרותיות. זריזות ותחכום הם מיומנויות קריטיות להצלחה. זריקת הפתיחה תמיד חשובה, כי היא יוצרת את הרושם הראשוני, וקובעת באופן פסיכולוגי מול היריב אם אני ממוקדת, חכמה וחזקה ואם שווה להתייחס אלי באופן רציני ולהתאמץ לנצח אותי. תמיד השתמשתי בהגשות פתיחה (SERVES) מגוונות לא אחידות כך שאוכל לנצח את היריב שמולי.

וזה בדיוק מה שאני עושה בארגונים: בוחנת את אסטרטגית הארגון, האם היא עובדת? ואלו שינויים ושיפורים נדרש לבצע בה כדי להתאים את הארגון למציאות העסקית המשתנה?

כלל 5 - ניצחון הוא לא רק מטרה  

אין כמו ניצחונות במשחקים כדי להמתיק את החיים. אבל עד כמה שניצחון הוא מטרה בפני עצמה, תחושת הניצחון המתוקה מלווה אותנו הרבה אחרי סיום המשחק. וזו התחושה הכי מעצימה שמניעה אנשים בכל תחומי החיים, להתנסות, להעז ולהצליח. 

בעבודתי עם עובדים ומנהלים בארגונים אני מובילה לניצחונות קטנים, אני מאמינה בצעדים קטנים ושיטתיים שמחזקים את האמון של אנשים בעצמם, בתהליך ובהצלחה.

כלל 4 - כישלון במקום הפסד

בכל פעם שהפסדתי על מגרש המשחקים תמיד הרגשתי שאני רוצה עוד הזדמנות, עוד ניסיון, אף פעם לא התייאשתי, ולא ויתרתי.

בתהליכים בארגונים אני יודעת לזהות בקלות את האנשים שעומדים לוותר, מצליחה להחדיר בהם מוטיבציה ומחזירה אותם למגרש. וכערך מוסף, תוך כדי תהליך הם מבינים שהפסד הוא אירוע זמני כל עוד לא הרמנו ידיים.
לקביעת פגישה השאירו פרטים 
Share by: